Miehet kertovat: Tällainen miehen tulisi olla!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Mediassa puhutaan paljon siitä millaisia paineita naiset kokevat heihin kohdistuvan. He eivät kuitenkaan ole ainoita, jotka tuntevat olevansa kriittisen arvostelun alla. Välillä myös miehet tuntevat, että heihin kohdistuu tietynlaisia ennakko-odotuksia vain sen vuoksi, että he ovat sukupuoleltaan miehiä.

SoulPancake-kanava julkaisi YouTube-videon, jossa miehet pohtivat sitä millainen miehen tulisi olla. Monilla voi olla sellainen oletus, että mies on aina se, joka osaa automattisesti kodissa remonttihommat, vaihtaa auton renkaat, tappaa pelottavat hyönteiset ja pitää toimintaelokuvien sankareita omina esikuvinaan. Kaikki miehet eivät kuitenkaan sovi tähän muottiin.

Miehille sanotaan liian usein, että he eivät saisi itkeä ja heidän tulisi miehistyä ja kestää tyttöjä paremmin kipua esimerkiksi kaatuessaan. Miehet kuitenkin ihmettelevät sitä, minkä vuoksi he eivät saisi näyttää muille sitä, että heihin sattuu. Miehet kokevat paineita myös siitä, että heidän tulisi olla voimakkaita, koska se on myös merkki siitä, että on miehekäs mies.