Patentti paljasti: Tuleva iPhone ilmoittaa kun näyttö on vaarassa särkyä

Digi · Tim Isokivi

Näyttölasin särkyminen on yksi älypuhelinten yleisimmistä vioista. Laitteiden kehittymisestä huolimatta uusien puhelinmallie kosketusnäytöt tuntuvat olevan yhtä huonosti iskua kestäviä kuin aina ennenkin.

Nyt Applen on paljastettu hakevan patenttia, minkä ansiosta näytön rikkoutumiselta saattaa olla helpompi välttyä tulevaisuudessa. Suunnitellun ominaisuuden myötä älypuhelimessa olisi sensorit, jotka tunnistavat heti näyttöön ilmestyvät säröt tai potentiaaliset säröt.

Patentissa mainitaan kaksi tapaa, jolla tekniikka saattaisi toimia. Yhdessä kosketussensori tunnistaisi vauriot, toisessa niiden havaitsemiseen käytettäisiin ruudun alla olevia väriseviä toimilaitteita. Eräässä ehdotuksessa käyttäjä puolestaan vahvistaisi halkeaman itse sormellaan.

Applen hakeman patentin paljasti Apple Insider -sivusto. Toistaiseksi ei ole tiedossa, mihin tulevaan iPhone-puhelinmalliin ominaisuutta on suunniteltu.

 

 

Apple
Apple