Hollanti laillistamassa kannabiksen kasvatuksen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kannabiksen laillistaminen leviää maailmalla nopeasti. Yhdysvalloissa lukuisat osavaltiot Kalifornia ja Colorado mukaan lukien ovat laillistaneet kannabiksen lääkäkäytön ja viihdekäytön. Myös Irlanti ja Australia ovat laillistaneet lääkekäytön ja Berliini on laillistamassa myynnin ja hallussapidon myös viihdekäyttöön. Nyt myös Hollanti on liittymässä samaan joukkoon.

Amsterdamissa kannabista on myyty jo pitkään kahviloissa luvanvaraisesti, mutta tänään Hollannin parlamentti päätti laillistaa myös kannabiksen kotikasvatuksen. Päätös tehtiin parlamentissa alahuoneessa vain niukalla enemmistöllä. Lakimuutos täytyy vielä hyväksyä parlamentin ylähuoneessa, jotta se astuisi voimaan. Vielä ei ole tiedossa tuleeko esitys saamaan siellä enemmistön taakseen.

ABC Newsin mukaan historiallinen päätös tulisi lopettamaan paradoksaalisen tilanteen, jossa kahvilat saavat myydä kannabista, mutta eivät ostaa sitä laillisesti. Tähän saakka kannabiksen kasvattaminen ja sen myyminen kahviloille on ollut laitonta, vaikkakin Amsterdamissa yleistä.