Paratiisiloman huipentuma – läpinäkyvät kajakit niittävät suosiota

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet suomalaiset ovat suunnanneet tänäkin talvena aurinkolomalle kohteisiin, joissa aurinko paistaa ja vedet ovat kirkkaita. Tuollaisissa maisemissa kajakkiretki on usein erittäin rentouttava päiväohjelma, mutta nyt se on viety asteen pidemmälle.

Crystal Kayak Company on lanseerannut tuotteen, joka on läpinäkyvä kajakki. Se ei peitä tavallisen kajakin tapaan näkymiä suoraan alas, vaan meloja pääsee ihastelemaan allaan avautuvia upeita maisemia ennennäkemättömän hyvin. Uudenlaiset kajakit ovat tulleet käyttöön ainakin Floridassa ja Jamaikalla.

Läpinäkyvät kajakit tehdään samasta kestävästä materiaalista, josta tehdään myös esimerkiksi lentokoneiden tuulilasit. Näin kajakki kestää hyvin muun muassa pienet osumat kiviin ja on myös kevyt kantaa. Kahden hengen kajakki painaa vain noin 24 kiloa. Yhden kajakin hinta on 1.500 dollaria, joten kovin halpoja tuotteita ne eivät ole.