Oscar-gaala lähestyy – tällä elokuvalla paras mahdollisuus voittaa

Elokuvat Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

26. helmikuuta järjestetään Los Angelesin Hollywoodissa Dolby-teatterissa jälleen 89. vuosittainen Oscar-gaala. Tänä vuonna Oscar-gaalan juontaa Jimmy Kimmel, ja Suomessa gaala lähetetään suorana lähetyksenä Yle Teemalla maanantaina aamuyöllä 27. helmikuuta.

Oscar-gaalan palkintoehdokkaat julkaistiin tammikuun lopulla, minkä jälkeen moni on voinutkin jo alkaa arvailemaan mitkä vuoden 2016 elokuvat tulevat saamaan palkintoja. Eniten ehdokkuuksia haali La La Land -elokuva, joka on ehdolla 14 eri kategoriassa.

Nyt Cuponation on tehnyt mielenkiintoisen selvityksen parhaan elokuvan kategoriasta. Tutkimuksessa yritys selvitti muun muassa sen miten suuret tuotantobudjetit jokaisen kyseisessä kategoriassa ehdolla olleen elokuvan budjetit ovat vuosien 1928-2015 aikana olleet.

Selvityksestä kävi ilmi, että keskiverto tuotantobudjetti 88 elokuvalla oli ollut 44.351.848 euroa. Selvityksessä tarkasteltiin myös paras elokuva -kategorian voittajien näyttelijöitä ja tyylilajeja, minkä avulla saatiin selville, että tänä vuonna parhaat mahdollisuudet palkinnon voittajaksi on La La Land -elokuvalla.

Cuponation