Sekaannus Oscar-gaalassa selvisi – näin siinä todella kävi

Elokuvat Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Elokuva-alan arvostetuimmat palkinnot jaettiin viime yönä Oscar-gaalassa, jossa ei kuitenkaan vältytty ongelmilta. Warren Beatty ja Faye Dunaway jakoivat vahingossa Parhaan elokuvan palkinnon La La Landille vaikka todellisuudessa voittaja olikin Moonlight.

Virheen jälkeen on spekuloitu sitä mistä sekaannus on voinut johtua. Kävi ilmi, että Warren Beatty oli saanut virheellisesti Parhaan naisnäyttelijän kirjekuoren. Jokaista kirjekuorta on myöhemmin kerrottu olevan kaksi kappaletta. Emma Stone oli kertonut pidelleensä aiemmin takahuoneessa omastaan kiinni, mutta lavan reunassa kuoria ojentanut henkilö oli vahingossa antanut Beattylle kopion Parhaan naisnäyttelijän palkintokuoresta.

The Telegraph -lehden mukaan La La Land -elokuvan toinen tuottaja Jordan Horowitz kertoi, että häneltä tultiin ottamaan Beattyn ojentama kuori, jossa luki Emma Stonen nimi. Tällöin Horowitz tiesi, että jokin on mennyt pieleen. Lopulta lavalle oli tullut mies oikean kuoren ja sen kopion kanssa, minkä jälkeen kuoria oli kolme lavalla. Kävi ilmi, että jo ojennetun palkintokuoren kopio oli ajautunut Warren Beattyn käsiin Parhaan elokuvan kuoren sijaan.