Nyt se on varmaa: Saunominen pidentää ikää – jo tämä määrä riittää!

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Säännöllinen saunominen on monille suomalaisille itsestäänselvä elämäntapa ja rutiini, joka kuuluu jokaiseen kuukauteen ellei jopa viikkoon. Säännöllinen saunominen on ihmiskeholle hyväksi, koska kuuman saunan antama shokki auttaa ihmiskehon mekanismeja nollaantumaan.

Daily Mail -lehden mukaan on käynyt ilmi, että saunassa käyminen aktivoi FOXO3-nimisen geenin, jonka avulla ihmiset elävät pidempään terveempinä. Kyseinen geeni auttaa lievittämään stressiä, tehostaa tauteja vastaan taistelevien antioksidanttien tuotantoa, auttaa lihaksia, korjaa ihmisen DNA:ta ja auttaa jopa tappamaan syöpäsoluja.

Tutkimuksen mukaan säännöllisesti saunovat ja näin ollen myös kehoonsa FOXO3-geeniä saavat ihmiset kolminkertaistavat mahdollisuutensa elää yli 100-vuotiaiksi. Tutkijat huomasivat, että jopa yksi saunomiskerta parin kuukauden välein paransi ihmisten sydänten terveyttä huomattavasti.