81-vuotias opetteli koodaamaan – teki oman iPhone-pelin

Digi Pelit · Tim Isokivi

Japanilainen Masako Wakamiya on todistanut, ettei korkea ikä ole este oppia uusia asioita. Nainen on nimittäin luonut oman pelin iPhone-älypuhelimelle 81-vuotiaana.

Hinadan-nimisessä pelissä tarkoituksena on siirrellä nukkeja oikeaan järjestykseen. Wakamiya opetteli ohjelmoimaan alusta pitäen vanhalla iällään. Hän oppi käyttämään tietokonetta vasta 20 vuotta sitten, ollessaan 60-vuotias.

Nyt nainen kannustaa muitakin vanhuksia opettelemaan käyttämään uutta teknologiaa avoimin miein. Wakamiyan mukaan hän loi Hinadan-pelin, sillä varta vasten vanhoille ihmisille suunnattuja sovelluksia on saatavilla hyvin vähän.

– Loin tämän pelin, sillä useat älypuhelinten sovellukset ovat suunnattuja nuorille. Ei ole olemassa juuri mitään vanhusten iloksi suunnattuja sovelluksia, Wakamiya paljasti Mashable-sivustolle.