8 onnellisen ihmisen tapaa – arjen pienet ilot tuovat onnea

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Tiede on monesti todistanut, että asenteella on suuri merkitys ihmisen onnellisuudessa. Vaikka toisille on jaettu paremmat Ässä-arvat syntymästään lähtien, voivat ihmiset vaikuttaa omaan onnellisuuteensa pienillä ja arkipäiväisillä teoilla.

PureWow-sivusto on nyt listannut kahdeksan asiaa, joita elämäänsä tyytyväisemmät ihmiset tekevät päivittäin. Hyväntuulisuus saattaa muodostua näiden avulla jokapäiväiseksi. Ensinnäkin kannattaa asettaa jokaiselle päivälle jokin tavoite ja saavuttaa se. Olipa kyseessä pyykkien viikkaaminen tai ylimääräisen työn loppuun saattaminen, voi tavoitteen saavuttaminen tuoda suurta iloa.

Harmaassa loskassa taapertaessa kannattaa palauttaa mieleen myös jokin hyvä asia, josta on aidosti kiitollinen. Positiivisten ajatusten mehusteleminen tuo parempaa oloa ja onnea. Iloiset ihmiset viettävät päivittäin aikaansa ulkoillen vähintään 20 minuutin ajan. He osaavat myös panna oman hyvinvointinsa tärkeysjärjestyksessä ensimmäiseksi tilanteen niin vaatiessa.

Aamu alkaa aamupalalla, joka nautitaan hitaasti ja ilman kiirettä. Lisäksi vesi antaa hyvää oloa merkittävästi, eikä vanha sananlasku jouda vieläkään romukoppaan. Vesi todella on vanhin voitehista. Tiede on myös todistanut sen, että musiikin kuunteleminen tekee ihmisestä onnellisemman. Ja uni. Elämästään nauttivat ihmiset pujahtavat peiton alle iltakymmeneen mennessä tarpeeksi pitkät yöunet saavuttaakseen.