Järkyttävä tapaus! Salametsästäjät tappoivat sarvikuonon ranskalaisessa eläintarhassa

Ohhoh! · Stara.fi

Sarvikuonojen salametsästys on ollut jo pitkään äärimmäisen vakava ongelma ja uhka koko lajin olemassaololle. Tähän saakka salametsästäjiä vastaan on taisteltu sarvikuonojen luonnollisilla elinalueilla, mutta nyt taistelu on siirtynyt järkyttävällä tavalla aivan toisaalle.

Pariisin liepeillä Thoiryssä sijaitseva eläintarha Parc Zoologique de Thoiry on nimittäin ilmoittanut, että yksi sen sarvikuonoista on surmattu salametsästäjien toimesta maanantain ja tiistain välisenä yönä. Turvatoimista huolimatta rikolliset pääsivät tunkeutumaan eläintarhan alueelle ja surmaamaan yhden eläinpuiston kolmesta sarvikuonosta.

Uhri oli neljävuotias Vince-uros. Surma tehtiin sarvikuonon arvokkaan sarven vuoksi, sillä se oli irrotettu ilmeisesti moottorisahalla. Vincen toisen sarven irrottaminen oli aloitettu, mutta sitä ei ehditty irrottaa kokonaan, joten ilmeisesti rikolliset ovat paenneet kesken irrotuksen. Eläintarhan mukaan henkilökunta on erittäin järkyttynyt tapauksesta. Isku paljastui vasta seuraavana aamuna.

Rikolliset pääsivät tunkeutumaan eläintarhaan rikkomalla erään sen porteista puiston Afrikka-alueen liepeillä. Sen jälkeen he jatkoivat sarvikuonojen talolle, jossa mursivat metallioven ja pääsivät sen kautta sarvikuonojen majoitustiloihin. Kaksi muuta sarvikuonoa, 37-vuotias Gracie ja viisivuotias Bruno selvisivät vammoitta. Sarvikuonon sarven hinta laittomilla markkinoilla voi nousta jopa 50.000 euroon.