Maltan maailmankuulu maamerkki romahti – tuttu Game of Thronesista!

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Maltan rannikolla Gozon saarella sijaitseva Azure Window -kalliomuodostelma on tullut monille televisiokatsojille tutuksi Game of Thrones -televisiosarjasta ja maassa käyneille turisteille paikan päältä. Upean muodostelma tulee jatkossa elämään ainoastaan kuvissa ja videoissa, sillä se on nyt romahtanut.

Azure Window romahti mereen voimakkaan myrskyn aikana. Oheisissa kuvissa se nähdään kuvattuna tammikuussa 2017, vain reilu kuukausi ennen romahtamistaan. Maltan pääministeri Joseph Muscat kommentoi tuoreeltaan, että uutinen muodostelman romahtamisesta oli sydäntäsärkevä.

Vielä vuonna 2013 alueen eroosiota tutkittiin, ja muodostelman ei katsottu olevan välittömässä vaarassa sortua. Game of Thronesin lisäksi muodostelma on nähty monissa muissakin elokuvissa ja televisiosarjoissa sekä vähintään kymmenissätuhansissa turistien valokuvissa.

Gone for ever…

A post shared by Eric Waton (@qormi_) on