Nyt kalsarikännejä hehkutetaan jo Voguessa – suomalainen ilmiö leviää

Viihdeuutiset · Stara.fi

Olemme viime viikkoina seuranneet tiiviisti suomalaisen kalsarikännit-termin leviämistä ympäri maailmaa. Kalsarikännit on koettu maailmalla eksoottiseksi, ja sen on todettu korvaavan tänä vuonna esimerkiksi tanskalaisten hyggen maailmanlaajuisena lifestyle-trendinä.

Vogue

Äskettäin kalsarikännejä ylistävien medioiden joukkoon liittyi maailmankuulu naistenlehti ELLE, ja nyt myös alan suurimpiin lehtiin lukeutuva Vogue ylistää suomalaista ilmiötä. Lehden mukaan molemmin puolin Atlanttia on viime aikoina kiinnostuttu skandinavisista trendeistä, joista Kalsarikännit on nyt mielenkiintoisin.

– Kalsarikännit on suomalainen konsepti, jossa juodaan alkoholia yksi kotona alusvaatteisillaan. Kyllä, luitte aivan oikein. Toisin sanoen se on täydellinen suunnitelma illoille, jolloin sinulla ei ole muutenkaan muita suunnitelmia, Vogue kirjoittaa ja muistaa kertoa kansarikännien saaneen jopa oman emojin.

The Independent oli taannoin samoilla linjoilla.

– Olemme kaikki joskus turhautuneet, kun emme ole löytäneet oikeaa sanaa kuvaamaan jotain. Suomi hoitaa kuitenkin homman. Ainakin, jos sinulle tulee odottamaton tarve juopua kotona, yksin ja alusvaatteisillasi ilman aikomusta lähteä ulos, The Independent kirjoitti taannoin.

Kalsarikännien ilosanoma levisi helmikuussa Yhdysvaltoihin, jossa se sai ylistävän vastaanoton. Esimerkiksi The New York Magazine kirjoittaa jo otsikossaan, että ”Suomalainen sana saa viikonloppusi ankeat suunnitelmat kuulostamaan hieman coolimmilta”. Chicago Tribune julisti tanskalaisen ”Hyggen jääneen vuoteen 2016, koska nyt tulee kalsarikännit. Sana, joka tarkoittaa juomista ilman housuja”.

Voguen artikkelista kertoi ensimmäisenä Yleisradio.