iPhone-uutuuskuori toimii myös Android-puhelimena

Digi · Tim Isokivi

Monet uuden älypuhelinta hankkimista suunnitelleet ovat joutuneet pohtimaan, ostaisivatko he Applen iPhonen vai Android-käyttöjärjestelmällä toimivan laitteen. Nyt päätöksen tekemisestä saattaa tulla aikaisempaa helpompaa, kiitos Esti-yhtiön.

Eye on iPhonelle tarkoitettu kuori, joka on samaan aikaan oma itsenäinen Android-puhelin. Laitteessa on oma viiden tuuman AMOLED-näyttönsä, kaksi paikkaa SIM-korteille, 3.5 mm kuulokeliitin ja akku. Käyttöjärjestelmänä Eyessä toimii Android 7.1 Nougat.

Esti-yhtiön laitteen perusmallin hinta tulee olemaan noin 180 euroa. Ennakkotilaajilla on kuitenkin mahdollisuus saada tuote alennettuun hintaan Kickstarter-varainkeruusivustolla. Ilmeisesti iPhonesta myös Android-puhelimen tekevälle kuorelle löytyy kysyntää, sillä 95.000 dollarin tavoite meni palvelussa rikki vain muutaman päivän sisällä.