Turistimatkat Titanicin hylyn luokse alkavat – hinta 105 000 dollaria henkilöltä

Lux Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanhistorian tunnetuimmasta merenkulun tragediasta tuli viisi vuotta sitten kuluneeksi jo sata vuotta. Silloin uppoamattomana pidetty Titanic osui kohtalokkaasti jäävuoreen ja upposi vieden mukanaan suuren määrän ihmishenkiä. Sittemmin hylky on saanut olla rauhassa.

Titanicin hylky on nyt muodostumassa turistikohteeksi, sillä toukokuussa 2018 sinne on määrä aloittaa turistisukellukset. Ökyrikkaat matkailijat pääsevät nimittäin näkemään maailman tunnetuimman hylyn omin silmin, kun Blue Marble Private aloittaa sukellukset.

Halpaa sukellus ei ole, sillä yhden hengen lippu maksaa hulppeat 105.000 dollaria. Hintaan tosin sisältyy paljon muutakin kuin pelkkä sukellus Atlantin pohjaan, sillä kyseessä on kahdeksan päivän reissu Kanadan Newfoundlandin rannikolta uppoamispaikalle ja takaisin. Yhtiön mukaan ensimmäinen reissu on jo nyt loppuunmyyty.

Kyseessä eivät ole ensimmäiset kaupalliset sukellukset Titanicin luokse, sillä Deep Ocean Expeditions vei maksavia asiakkaita sinne muutama vuosi sitten 59.000 dollarilla. Viime vuonna tutkimus paljasti, että merenpohjan bakteerit ovat parhaillaan tekemässä vakavaa tuhoa Titanicin hylylle, ja siksi hylky voi olla historiaa jo 15-20 vuoden päästä.