Bussiyhtiö maksoi satojen työntekijöidensä palkat kolikkoina

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kiinalaisen kuljetusalan yrityksen työntekijöillä ei ollut taannoisen palkkapäivän jäljiltä pulaa taskurahasta. Heidän yllätyksekseen viimeisin palkka maksettiin nimittäin kolikoiden muodossa.

Yhteensä noin 200 Baoying Car Transport General Company -yhtiön työntekijää sai palkkansa noin 13 senttiä vastaavien juanin kolikoiden muodossa. Yhteensä palkkoja maksettiin kolikoina 200.000 juanin, eli lähes 28.900 euron edestä.

Palkaksi maksetut kolikot oli sentään kääritty 100 juanin nippuihin. Daily Mail -lehden mukaan käteismuodossa palkkansa saaneet työntekijät ovat silti raivoissaan erikoisesta päätöksestä.

Buying Car Transport General Company kertoo maksaneensa palkkojen muodossa, sillä yhtiöllä oli kiinalaisen uuden vuoden jäjiltä hallussaan noin 500.000 juanin edestä kolikoita. Kolikoiden tallentaminen pankkiin olisi yhtiön mukaan vaatinut liikaa työvoimaa ja välineistöä.