New Yorkiin suunnitteilla U-kirjaimen muotoinen pilvenpiirtäjä – olisi maailman pisin

Lux Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tornitaloistaan tunnettuun New Yorkiin ollaan suunnittelemassa pilvenpiirtäjää joka ei olisi maailman korkein, mutta silti pisin laatuaan. Rakennus näyttäisi siltä, kuin se on taipunut keskeltä kahtia.

Oiio Studio -arkkitehtitoimiston kehittelemä The Big Bend -pilvenpiirtäjä olisi ylösalaisin käännetyn U-kirjaimen muotoinen. Sillä olisi The Telegraph -lehden mukaan pituutta yhteensä yli 1.2 kilometrin verran. Varsinaisessa korkeudessaan se jäisi kuitenkin vielä esimerkiksi Dubain Burj Khalifan varjoon.

Mikäli hanke hyväksytään, tullaan The Big Bend rakentamaan New Yorkin Central Parkin läheisyyteen. Alue tunnetaan nimellä Billionaire’s Row sen äveriäiden luksuspilvenpiirtäjien vuoksi.