Keväällä tehdään drinkkejä roseeviinistä – jäinen mansikkajuoma vie kielen mennessään

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Talvi on nyt mennyt ja kevät on tuonut tullessaan kevyempiä ruokia ja juomia. Moni vaihtaa myös punaviinin vaaleampaan versioon auringonvalon lisääntyessä. Roseeviini on monen keväinen suosikkijuoma ja se nautitaan perinteisesti viileänä. Nyt esittelemme roseesta valmistetun drinkin.

Frosé-drinkki on jäädytetystä roseviinistä, mansikoista, vodkasta ja grenadiinista valmistettu juomasekoitus. Punainen drinkki sopii erinomaisesti esimerkiksi vappujuhliin ja sen valmistaminen on helppoa. Jäädytä pullollinen roseeviiniä jääpalarasioissa tai -pusseissa edellisenä päivänä, Real Simple neuvoo.

Pane tehosekoittimeen noin puoli litraa tuoreita mansikoita. Lisää ruokalusikallinen sokeria ja anna marjojen seistä sokeroituina huoneenlämmössä noin kymmenen minuutin ajan. Lisää noin kuusi senttilitraa vodkaa ja kaksiruokalusikallista grenadiinia. Kaada jäädytetyt roseeviinikuutiot tehosekoittimeen ja murskaa aineet tasaiseksi. Tarjoile.