Piilokamerapila säikäytti pahaa-aavistamattomat – luulivat puhelimensa tulleen tyhjennetyksi!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Puhelimen muistin yhtäkkinen tyhjeneminen kaikkine viesteineen, kuvineen ja videoineen olisi monille painajaismainen tilanne. Taannoin Lontoossa tehtiin piilokamerapila, jossa kaduntallaajat luulivat heille käyneen juurikin näin.

Kodakin järjestämässä pilassa pahaa-aavistamattomien ohikulkijoiden älypuhelimille tarjottiin supernopeaa langatonta latausta. Yhtäkkiä puhelimen ruudulle ilmestyi teksti, jonka mukan tiedostoja oltiin poistamassa. Pilan uhrit olivat järkyttyneitä erityisesti siitä, että heidän kuvansa olivat katoamassa.

Tosiasiassa puhelinten tiedostot olivat turvassa. Pilan kohteiden puhelimet oli nimittäin vain vaihdettu valepuhelimiin. Tempauksella mainostettiin kuvien jakamiseen ja tulostamiseen tarkoitettua Kodak Moments -sovellusta.