Vihaatko small talkia? Tämä taksipalvelu on sinua varten

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa liian puheliaat taksikuskit ovat melko harvinainen ongelma. Japanissa asiat ovat kuitenkin ilmeisesti toisin, sillä maahan on perustettu nyt hiljaisia taksikyytejä tarjoava yhtiö.

Miyako Taxi on päällisin puolin tavanomainen taksiyhtiö. Sen autojen etupenkkien takaosassa matkustajia informoidaan kuitenkin kyseessä olevan hiljainen taksi. Kuljettajat tervehtivät matkustajia ja kysyvät heiltä matkan määränpään, mutta muuten he pysyttelevät matkan ajan hiljaa.

Rocket News -sivuston mukaan kuskit kyllä tarvittaessa vastaavat matkustajien kysymyksiin ja puhuvat, mikäli esimerkiksi hätätilanne sitä vaatii. Miyako Taxi on parhaillaan kokeiluaasteella, ja Tokiossa kiertää toistaiseksi vasta viisi hiljaista taksia.

 

動画 サイレントタクシー 車内

A post shared by 都タクシー株式会社 (@miyakotaxi) on