Kotivideo paljasti – tästä syystä kettu ei sovi lemmikiksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lemmikkikettuna elelevän Lokin seikkailuja voi seurata Loki the Red Fox -kanavalla YouTubessa, jossa ketusta löytyykin jo monta hurmaavaa videota. Loki on kova poika tuhoamaan kodin irtaimistoa, ja nyt isäntä onkin koostanut yhteen videon, jossa nähdään vauhdikasta elämää ketun kanssa.

Ketut ovat innokkaita kokeilemaan kaikkea hampaillaan eikä niitä pysty kouluttamaan samalla tavoin kuin muita lemmikkejä. Lemmikkiketun ottajan tulee olla tietoinen siitä, että kodin huonekalut ja irtaimisto voivat kärsiä, mistä myös Loki-ketun omistaja haluaa kettua lemmikiksi harkitsevia muistuttaa.

Miehen mukaan moni ottaa ketun ja vapauttaa sen ensimmäisen vuoden jälkeen takaisin luontoon huomatessaan, että kettu ei olekaan niin helppo ja tottelevainen lemmikki kuin esimerkiksi koirat. Loki-kettu on pelastettu turkistarhalta eikä sitä olisi voinut päästää enää luontoon, koska se ei olisi osannut metsästää itselleen ravintoa.

Mies kertoo toki rakastavansa omaa kettuaan, mutta haluaa muistuttaa kuitenkin muita ihmisiä siitä, että ne eivät sovi lemmikiksi ja niiden kuuluisi olla luonnossa. Ketut vaativat paljon työtä, siivoamista ja hermoja, koska ne ovat kuitenkin villejä luonteeltaan vaikka ne olisivatkin jo useamman sukupolven ajan vangittuja.