Vaahtokarkkitiput pizzassa kuumentavat tunteita – hitti vai huti?

Ruoka · Tim Isokivi

Epätavalliset pizzatäytteet ovat viime kuukausina herättäneet hämmennystä ja kiivastakin keskustelua sosiaalisessa mediassa. Nyt hernepizzan ja maitoon dipatun pizzan kaltaiset hirvitykset ovat saaneet rinnalleen pääsiäisen teemaan sopivan erikoispizzan.

Twitter-käyttäjä Austin Braun jakoi kuvan pizzasta, jonka päällä on Yhdysvalloissa suosittuina pääsiäisherkkuina tunnettuja vaahtokarkkitipuja. Braun väittää luomuksensa olevan parempaa kuin mielipiteitä jyrkästi jakava ananaspizza. Vaahtokarkkipizza otettiin kuitenkin tyrmistyneenä vastaan somessa.

Vaikka idea saattaa kuulostaa monien korvaan oudolta, ei kyseessä ole sinänsä uusi keksintö. Vaahtokarkkipizzaa on tarjoiltu myös joissain suomalaisissa ravintoloissa jälkiruokana. Yleensä juusto ja tomaattikastike on kuitenkin korvattu makeammilla ainesosilla, toisin kuin Twitter-kuvassa esitellyn pizzan tapauksessa.