Arman Pohjantähden alla jatkuu – tänään aiheena romanikulttuuri

Viihdeuutiset · Stara.fi

Arman Pohjantähden alla -dokumenttisarjan uusi kausi käynnistyy tänään tiistaina. Avausjaksossa tutustutaan Suomen romanikulttuuriin, ja tulevissa jaksoissa käsitellään muun muassa lastensuojelua, Suviseuroja, alkoholikulttuuria, somenuoria, sotaveteraaneja ja poliisivoimia.

Arman Pohjantähden alla on Arman Alizadin keskustelua herättänyt dokumenttisarja Suomesta ja suomalaisuudesta. Sarja tarkastelee yhteiskuntamme ajankohtaisia aiheita, jotka puhuttelevat ja pelottavat. Avausjaksossa käsitellään romanien kouluttautumista, työntekoa ja sopeutumista nyky-yhteiskuntaan.

– Sekä romanien että pääväestön on muutettava asenteitaan ja kulttuurinsa rakenteita, jotta ennakkoluulot saadaan murrettua ja integroituminen yhteiskuntaan voisi tapahtua, Arman Alizad tiivistää.

Arman Alizad on vuodesta 2008 kiertänyt maailmaa tutustuen erilaisiin kulttuureihin ja yhteisöihin, jotka elävät jollain tavalla vaiettuna muulta maailmalta. Sarjassa hän kääntää katseensa Suomeen ja kohtaa sen, miltä muut sulkevat silmänsä. Hän antaa äänen niille, joiden onglemien ohi kuljemme sokeasti päivittäin.