Gordon Ramsay ei anna jättiperintöä lapsilleen: ”Tärkeintä on menestyä itse”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Julkkiskokki Gordon Ramsayn ympäri maailmaa sijaitsevat ravintolat ovat saaneet yhteensä 16 Michelin-tähteä. Arvostettu ruoka-alan ammattilainen on luonut miljoonien eurojen arvoisen omaisuuden periksiantamattomuudella. Nyt viisikymppinen kokki on sanonut, että ei aio jättää lapsilleen megaluokan perintöä.

– Lapseni eivät matkusta kanssamme lentokoneen ykkösluokassa, koska he eivät ole vielä työskennelleet niin paljon, että ansaitsisivat sen. Olen tehnyt töitä perse ruvella, jotta voisin istua lentäjää lähellä. Sitä osaa arvostaa enemmän, kun on ansainnut paikan, skotlantilaissyntyinen Gordon Ramsay kertoi Redditissä.

Miehellä ja hänen Tana-vaimollaan on neljä lasta: 15-vuotias Matilda, 17-vuotias Jack, 17-vuotias Holly ja 18-vuotias Megan. Lapset tulevat saamaan isältään ainoastaan 25 prosentin osuuden asuntoaan varten. Muuten jälkikasvun on menestyttävä ja tienattava itse. Moni ihailee julkkiskokin asennetta, sillä maailma on täynnä vapaamatkustajia pyytämässä lisää rahaa ilman, että näkisivät vaivaa oman menestyksensä eteen, The Telegraph uutisoi.

Gordon Ramsay ei ole hemmotellut lapsiaan juhla-aterioilla ravintoloissaan. Hän kertoo, että lapset ovat kerran päässeet syömään hänen Chelseassa sijaitsevaa Royal Hospital Road -ravintolaan, kun Megan täytti 16 vuotta. Lapset ovat silti tehneet töitä ravintoloissa, esimerkiksi tarjoillen joululounasta paikallisille vanhuksille. Julkkiskokki haluaa opettaa lapsilleen oikeanlaista työmoraalia.

– En ole koskaan ollut kotona koko viikkoa tekemässä perheelle ruokaa. Se, mitä olen heille opettanut, on oikeanlainen etiikka työnteon suhteen. Vaikka yhteinen aikamme on rajallista, on se aina laadukasta, hän summasi.

Watch out @breadstreetkitchendubai Tilly & the Ramsay bunch are coming….. @atlantisthepalm

A post shared by Gordon Ramsay (@gordongram) on