Miehet haluavat naiselle orgasmin – syy tosin aivan muu kuin luullaan

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Uuden tutkimuksen mukaan miehet kokevat itsensä miehekkäämmiksi ja maskuliinisemmiksi kun nainen saa sängyssä heidän kanssaan orgasmin. Kyse ei tutkimuksen mukaan olekaan siitä, että he välittäisivät naisen nautinnosta vaan siitä, että heidän täytyy suoriutua oman itsetuntonsa vuoksi mahdollisimman hyvin.

Tutkimus tehtiin 810 miehellä, jotka olivat iältään noin 25-vuotiaita. Tutkijat saivat koehenkilöiden avulla selville, että miehet kokivat naisten orgasmit heidän saavutuksinaan, joiden ansiosta heille oli tullut seksin jälkeen maskuliinisempi olo. Naisten orgasmit olivat tärkeimpiä niille miehille, jotka kokivat paineita ja stressiä sukupuolirooleista.

Michiganin yliopistossa tutkijat Sara B. Chadwick ja Sari van Anders kommentoivat PsyPost-sivustolle, että suurin osa miehistä ei tutkimuksen mukaan ole kiinnostunut naisen nauttimisesta. Orgasmin tuottaminen on puhtaasti heidän oman itsetuntonsa kohottamista, vaikkakin se vaatii naiselta itseltään yleensä suurempia ponnisteluita, koska useampien naisten kohdalla pelkkä yhdyntä ei riitä tuottamaan orgasmia.