Huvipuistolaite mittaa pulssia – pelkäävillä vauhti hidastuu

Digi · Tim Isokivi

On aina olemassa ihmisiä, joille hurjimmatkaan huvipuistolaitteet eivät tarjoa tarpeeksi jännittävää elämystä. Hollantilaisen suunnittelijan keksintö kuitenkin takaa rajua kyytiä kokeneimmillekin huvipuistokävijöille.

Daniel de Bruinin luoma Neurotransmitter 3000 seuraa sensoreiden avulla esimerkiksi matkustajan sydämen sykettä, ruumiinlämpöä ja lihasjäykkyyttä. Nämä vaikuttavat siihen, kuinka kovalla vauhdilla laite liikkuu.

Mikäli matkustajan sydämen iskunoupeus on esimerkiksi 60 lyöntiä minuutissa, alkaa biometrisesti ohattavaksi huvipuistolaitteeksi kuvailtu kone kulkemaan täydellä nopeudella. Sydämen sykkeen kiihtyessä 100 lyöntiin minuutissa alkaa laitteen nopeus Mashable-sivuston mukaan hiljenemään.

De Bruin kertoo kehitelleensä keksinnön haluttuaan toteuttaa lapsuutensa toiveen oman huvipuistolaitteen rakentamisesta. Hänen tarkoituksenaan ei ole toistaiseksi kehittää sitä pidemmälle. Hän näkisi kuitenkin mielellään jonkun suunnittelemassa isokokoisemman huvipuistolaitteen sen idean pohjalta.