Pikkupoika rakastaa maantietoa – osaa käsittämättömän määrän pääkaupunkeja

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Verkossa on nähty monia huikeita pikkupoikia ja -tyttöjä, jotka ovat oppineet nuoresta iästään huolimatta vaikuttavan määrän yleissivistävää tietoa. Videoilla on nähty esimerkiksi pieniä matematiikkaneroja ja presidenttitietäjiä, ja tällä kerralla eräs lapsi hämmästyttää maantieto-osaamisellaan.

YouTube-videolla nähdään miten äiti on kuvannut pienen pojan uskomattomasta tietämyksestä taidonnäytteen. Yli kolme ja puoli minuuttia kestävällä videolla äiti luettelee lapselleen lukemattoman määrän eri maita, jolloin lapsi vastaa äidilleen kertomalla kunkin maan pääkaupungin nimen.

Poika osaa kaikkien äidin luettelemien maiden pääkaupungit ulkoa ja sanoo ne aina hymyssä suin. Äiti ehtii kysymään muutaman minuutin aikana useamman kymmenen maan pääkupungit, ja mukana testissä on pohjoismaista myös muun muassa Suomi, Norja ja Ruotsi, joiden pääkaupungit poika osaa hienosti nimetä.