Lapset maistelivat aamiaisia 100 vuoden ajalta – hauskat reaktiot kuvattiin

Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lasten makupaletti ei ole vielä niin kehittynyt kuin aikuisilla, minkä vuoksi lapset ovatkin usein melko valikoivia sen suhteen mitä he suostuvat syömään. Tällä kertaa lasten maisteltavaksi tuotiin aamiaisia eri vuosikymmeniltä.

Lapset maistelivat erilaisia aamiaisia aina 1920-luvulta tähän päivään saakka. Aamiaisten maku vaihtelee vuosikymmenten välissä hyvin paljon. Mitä lähemmäksi 2000-lukua päästään sitä enemmän mukaan tulee pakattuja välipaloja ja kasvistuotteita, jotka näyttävät lihatuotteilta. Kokeilun kruunaa viime vuosina suosituksi tullut sateenkaaribagel.

Perinteinen aamiainen on muuttunut viimeisen vuosisadan aikana hyvin paljon. Perinteiseen aamiaiseen ei aina ole ajateltu kaurapuuroa, kananmunia tai esimerkiksi pannukakkuja. Välillä ihmiset ovat syöneet taloustilanteestakin johtuen aamuisin sellaisen aterian, jonka kriteereinä ovat olleet maun sijaan ainesten halpa hinta ja ravitsevuus.