Pelkokerroin palaa ruutuihin uudistettuna versiona

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suositussa Pelkokerroin-sarjassa ihmiset haastettiin tekemään karmeita ja ällöttäviä asioita voittaakseen rahapalkinnon. Nyt vuonna 2012 päättyneestä sarjasta ollaan työstämässä uutta versiota MTV-kanavalle.

Uudessa sarjassa nuoret kilpailijat joutuvat matojen syönnin ja toimitaelokuvamaisten stunttien sijaan nykyaikaisempiin haasteisiin. The Hollywood Reporter -sivuston mukaan tällaisia ovat esimerkiksi sohvalla surffaaminen 90 metrin korkeudessa ja oman älypuhelimen upottaminen vesiastiaan.

Tällä kertaa kilpailijat joutuvat suoriutumaan haasteista pareina. Pelkokertoimen uuden version esikuvina kerrotaan olevan urbaanilegendat, kauhuelokuvat ja internetin viraalivideot. Ohjelmaa juontaa räppäri Ludacris.

Pelkokerroin, eli Fear Factor, -sarjaa esitettiin Yhdysvalloissa vuodesta 2001 vuoteen 2012 saakka. Sarjasta tehtiin myös suomalaisversio Suomen Pelkokerroin, jota juonsi Aleksi Valavuori.