Viimeinen 1800-luvulla syntynyt kuoli 117-vuotiaana

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmassa ei ole enää yhtään ihmistä, joka olisi syntynyt ja elänyt 1800-luvulla. Viimeiseksi toissavuosisadan ihmiseksi jäi italialainen Emma Morano, joka saavutti kunnioitettavan 117 vuoden iän. Nyt hän on kuitenkin menehtynyt.

Tänään lauantaina iltapäivällä Italian Verbaniassa kotonaan kuollut Emma Morano oli virallisten tietojen mukaan maailman vanhin ihminen. Hän menehtyi nojatuolissaan istuessaan. Moranon lääkäri Carlo Bava vahvisti suru-uutisen uutistoimisto Associated Pressille.

Morano oli syntynyt Civiascossa 29. marraskuuta 1899 Giovanni Moranon ja Matilde Brescianin kahdeksanlapsisen perheen esikoiseksi. Perheen muutkin jäsenet olivat poikkeuksellisen pitkäikäisiä, sillä monet heistä elivät yli 90-vuotiaksi ja yksi siskoista 102-vuotiaaksi. Morano meni naimisiin vuonna 1926. Hänen ainoa lapsensa menehtyi pian syntymän jälkeen vuonna 1937.