Tunnetko loputonta nälkää? Syy voi olla tässä

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yksi elämän suurista nautinnoista on aina ruoka ja seuraava ateria, jota ihmiset suunnittelevat ja josta moni haaveilee. Ruoasta nauttiminen on täysin normaalia, mutta mikäli kokee itsensä jatkuvasti nälkäiseksi syömisestä huolimatta, voi syy piileäkin muutamassa muutettavissa olevassa asiassa.

Ravintoneuvoja Shona Wilkinson kertoi Metro-lehdelle, että liiallinen hiilihydraattien syöminen saa vatsan yleensä kurnimaan entistä enemmän seuraavana päivänä. Viikonloppuna syödyt hampurilaiset, pizzat ja pastat siis tekevät maanantaina terveellisesti syömisestä lähes mahdotonta, ja moni voi herätä jo keskellä yötä siihen, että tekisi mieli syödä jotakin.

Univelka saa ihmisen myös nälkäisemmiksi. Energiavaje huijaa mieltä luulemaan, että keho ei saa tarpeeksi energiaa. Sen vuoksi moni sortuu väsyneensä makeisiin, suolaisiin ja rasvaisiin herkkuihin ja välipaloihin. Myös nestehukka voi saada ihmiset kokemaan nälän tunnetta, koska keho tulkitsee janon välillä näläksi.

Kuukautisten läheneminen ovulaation eli kierron keskivaiheen jälkeen voi saada aikaan sen, että naisen ruokahalut kasvavat. Naisten kohdalla tietysti myös raskaus vaikuttaa siihen, että he kokevat itsensä nälkäisemmiksi kuin normaalisti. Tällöin nälälle saa ja pitää antaa periksi, mutta kannattaa kiinnittää huomiota tervellisiin ja puhtaampiin vaihtoehtoihin prosessoitujen ruokien sijaan.