Cheek-elokuvassa odottamaton ratkaisu – Antti Holma esittää kahta roolia!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Räppäri Cheekin elämästä kertovan Veljeni vartija –elokuvan pääroolien näyttelijät on julkistettu. Elokuvan päärooliin on valittu näyttelijä Antti Holma, joka esittää elokuvassa yllättäen kahta eri roolia. Hänet nähdään nimittäin sekä Cheekin että tämän kaksoisveljen Jeren rooleissa.

– Uskon olevani urani suurimman haasteen kohdalla, kun saan näytellä molempien veljesten roolit. En silti aio pysähtyä sen edessä, vaan kysyn erään tunnetun rap-artistin sanoin: Kuka muu muka? Antti Holma kommentoi.

– Kaksoisroolin tekeminen on kiehtova haaste sekä näyttelijälle että tuotantotiimille. Tunnettu esimerkki tuplaroolista on Tom Hardyn mieletön suoritus Krayn gansterikaksosina elokuvassa Legend. Toinen on The Social Network, jossa kaksosia näyttelee kaksi näyttelijää, mutta molempien kasvonliikkeet näyttelee Armie Hammer. Meillä on nyt 3,5 kuukautta aikaa kuvauksiin, ja siihen mennessä meidän pitää olla Pohjoismaiden huippuja tässä tekniikassa, kertoo tuottaja Annika Sucksdorff.

– Olen tosi otettu, että leffaa on tekemässä alan kovimmat ihmiset. En olisi voinut kuvitellakaan parempaa tiimiä tähän projektiin. Elokuvan valmistelu on vaatinut paljon aikaa, mutta se on edennyt jouhevasti koko ajan, Jare ”Cheek” Tiihonen kommentoi.

Veljeni vartija on vahva veljestarina siitä, miten samoissa lähtökohdissa kasvaneet kaksoset päätyvät elämässään aivan eri ratkaisuihin. Kaksosuus on keskeisessä osassa tarinan kaarta. Nuoria veljeksiä valittiin näyttelemään kahdeksanvuotiaat espoolaiskaksoset Niklas ja Julius Liukkonen. Teini-ikäisiä Tiihosia esittävät 17-vuotiaat vaasalaisveljekset Eemeli ja Vilhelmi Masanen.

– Olen pitkään seurannut, millä vimmalla Jare Tiihonen tekee uraansa. Hänen tahtonsa ja kunnianhimonsa on erittäin poikkeuksellista. Minua on aina kiinnostanut miten tämänkaltainen ihminen rakentuu. Kun kuulin hänen tarinansa, oli heti selvää, että siinä on ainekset kiinnostavaan ja koskettavaan elokuvaan, kertoo tuottaja Dome Karukoski.

Veljeni vartija saa ensi-iltansa elokuvateattereissa helmikuussa ja sen budjetti on 1,8 miljoonaa euroa. Elokuvan tuottaa Helsinki-filmi ja levittää SF Studios. Elokuvaa tullaan kuvaamaan Cheekin kotiseudulla Lahdessa, ja yhteistyössä ovat mukana muun muassa Lahden kaupunki ja Lahti Region.