Adidas pyysi anteeksi sähköpostiviestiä – muistutti Bostonin maratonin pommista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuosittainen Bostonin maraton vetää paikalle kymmeniä tuhansia juoksijoita ympäri maailman. Tapahtumaa tänä vuonna sponsoroinut urheiluvälinejätti Adidas nousi ongelmiin maratonin juokseneille lähetetyn sähköpostiviestin vuoksi.

Juoksijoille lähetettiin viesti, jossa luki ”Congrats, you survived the Boston Marathon”, eli onneksi olkoon, selvisit Bostonin maratonista. Sanavalintaa pidettiin huonona, sillä vuoden 2013 Bostonin maratoniin kohdistunut pommi-isku on edelleen monien mielessä.

Vuonna 2013 Bostonin maratonissa kolme ihmistä kuoli ja yli 260 haavoittui painekattiloista tehtyjen pommien räjähdettyä maaliviivan lähettyvillä. Adidaksen tänä vuonna lähettämä viesti sai runsaasti negatiivista palautetta, ja pian yhtye julkaisikin tiedotteen jossa mokaa pahoiteltiin.

– Pahoittelemme syvästi virhettämme. Bostonin maraton on yksi maailman inspiroivimmista urheilutapahtumista, tiedotteessa kerrotaan.

BBC:n mukaan ainakin kahden vuoden 2013 pommi-iskusta selvinneen tiedetään osallistuneen tämän vuoden maratoniin. Adidaksen uskotaan lähettäneen sähköpostiviestin kaikille 42 kilometrin maratoniin osallistuneille.