Netflixiin uusi kauhusarja – legendaarinen novelli nykyaikaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaikkien aikojen parhaimmaksi kauhunovelliksi tituleerattu Shirley Jacksonin teos The Haunting of Hill House on tulossa Netflixiin kauhusarjan muodossa. Teoksen innoittama on kuvattu aiemmin kaksi elokuvaa, mutta nyt ilmestyvä filmatisointi on kymmenen osaa sisältävä sarja

Kauhuelokuvien ohjauksistaan tunnettu Mike Flanagan on ottanut työn alle Netflixiin kuvattavan kauhusarjan valmistelemisen. Sarjan pohjalla toimii karmiva kauhunovelli, jossa paranormaaleita ilmiöitä kokeneet ihmiset lähetetään vanhaan kartanoon yliluonnollisia kokemuksia tutkivan tohtorin johdolla.

Vuonna 1959 ilmestynyt The Haunting of Hill House on kuvattu elokuvaksi kaksi kertaa. Ensimmäinen Yö kauhujen talossa -versio ilmestyi vuonna 1963, ja toinen The Haunting – paholaistalo vuonna 1999. Alkuperäisnovelli muokataan nykyaikaan sopivaksi Netflixissä ilmestyvää sarjaa varten, Variety uutisoi.