19 vuotta vanhaa McDonald’s -kastiketta myytiin eBayssa jättihintaan – yllättävä syy

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pikaruokajätti McDonald’s toi myyntiin rajoitetun erän Szechuan-dippikastiketta Disneyn Mulan-elokuvan ensi-illan aikoihin vuonna 1998. Vuosikymmeniä sitten myydyn kastikkeen kysyntä on nyt kasvanut räjähdysmäisesti yllättävästä syystä.

Pieni rasiallinen Szechuan-dippikastiketta myytiin taannoin eBay-verkkohuutokaupassa jättiläismäisellä summalla. 19 vuotta vanha dippikastike meni kaupaksi 14.700 dollarin, eli noin 13.700 euron hintaan. Myyjän mukaan avaamaton dippikastike löytyi hänen taannoin ostamastaan vanhasta autosta.

Kastikkeen kysynnän taustalla on Adult Swim -kanavan suosittu animaatiosarja Rick and Morty. Sarjan tuoreessa jaksossa toinen päähenkilöistä, Rick, paljastaa kaipaavansa vuonna 1998 rajoitetun ajan myytyä kastiketta lähes pakkomielteisesti.

Jakson jälkeen McDonald’sin Szechuan-kastiketta koskevat haut nousivat Googlessa räjähdysmäisesti. Pian myös Change.org -sivustolle ilmestyi addresseja, joissa pikaruokaketjua vaadittiin ottamaan dippikastike takaisin valikoimiinsa.

 

eBay