Gepardikierros päättyi ikävästi – villieläin hyppäsi turistin selkään

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Villieläinten kanssa työskennellessä tulee olla hyvin tarkkana siitä miten käyttäytyy niiden lähellä. Eläinten kanssa tulee olla mahdollisimman rauhallinen ja välttää yllättäviä liikkeitä. Eräs opiskelija sai kauhukseen huomata, että ammattilaisenkaan seurassa suuren petoeläimen kohtaaminen ei ole aina turvallista.

Etelä-Afrikassa Emdoneno Lodge -nimisessä keskuksessa järjestetään turisteille kierroksia, jossa ihmiset pääsevät lähietäisyydeltä tapaamaan pelastettuja gepardeja. Viime aikoina gepardikierroksilla on tapahtunut useita hyökkäyksiä, joista yksi nähdään nyt videolla.

Työntekijät eivät pelkää gepardeja, ja he ovat tottuneet käsittelemään nopeita kissapetoja. Videolla kuitenkin nähdään, että gepardien kanssa samassa aitauksessa oleminen ei ole muille yhtä turvallista.

YouTube-videolla nähdään tilanne, jossa vaihto-opiskelija Peggy Lio joutuu gepardin hyökkäyksen kohteeksi. Opas tulee heti gepardin ja naisen väliin, mutta gepardi ehtii kuitenkin saamaan hyvän otteen kohteestaan eikä ole päästää irti.