James Bondin oikeuksista käydään kiivasta tarjoussotaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

James Bond -elokuvasarjan oikeudet ovat arvatenkin haluttua tavaraa tuotantoyhtiöiden keskuudessa. Sarjan viimeisimpien osien levittäjänä toimineen Sony-yhtiö sopimus MGM:n ja Eon-yhtiön kanssa päättyi Spectre-elokuvan myötä.

Nyt jopa viisi tuotantoyhtiötä käy tarjoussotaa 007-sarjan seuraavan osan oikeuksista. Warner Bros., Universal Studios, 20th Century Fox, Sony Pictures ja Annapurna Pictures pyrkivät kaikki saamaan projektin itselleen. Yhtiöt ovat tarjonneet MGM:lle ja Eonille visioitaan siitä, kuinka sarjan tulisi jatkua.

The Wrap -sivuston mukaan Sony lähestyi yhtiöitä pitämällä tapaamisen Tohtori No -elokuvan tarkasti uudelleen luoduissa lavasteissa. Villi kortti tarjoussodassa on Annapurna Pictures, joka tunnetaan pääasiassa pienimuotoisemmista mutta kriitikoiden ylistämistä elokuvistaan.

James Bond -elokuvien tulevaisuus on herättänyt runsaasti spekulaatiota. Toistaiseksi on epäselvää, tuleeko Daniel Craig jatkamaan mestariagentin roolissa vielä sarjan seuraavassa osassa. Mikäli hän jatkaa, on tuleva 007-elokuva todennäköisesti hänen viimeisensä.