Nainen, näin saat itsestäsi parhaan profiilikuvan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sosiaalinen media on nykyään iso osa ihmisten arkea, työtä ja kanssakäymistä. Sosiaalisessa mediassa moni haluaa antaa itsestään parhaan mahdollisen kuvan ja ensivaikutelman, jonka ensimmäinen merkittävä asia on oma profiilikuva.

Parisuhdesovellus Hinge tutki millaiset profiilikuvat saivat eniten tykkäyksiä. Naisten kuvien kohdalla kävi ilmi, että profiilikuva kannattaa ottaa laittamalla hiukset kiinni ja pois kasvoilta, koska siten nainen sai 27 prosenttia todennäköisemmin tykkäyksen kuvalleen. Aiemmin on tutkittu, että naiset vaikuttavat avoimemmilta ja ulospäinsuuntautuneimmilta kun hiukset ovat pois heidän kasvoiltaan, mikä saattaakin olla syy tähän lopputulokseen.

Naiset saivat eniten positiivista huomiota profiilikuvillaan myös silloin, kun he poseerasivat kuvassa yksin ja hymyilivät sillä tavalla, että hampaat näkyivät. Naisten kohdalla 74 prosenttia enemmän positiivisia reaktioita sai myös kuvalla, joka vaikuttaa katsojan silmissä enemmän tilannekuvalta ja toisen henkilön ottamalta kuvatun katsoessa muualle kuin kameraan.