Mies, tällainen profiilikuva vetoaa naisiin

Digi Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sosiaalinen media on nykyään iso osa ihmisten arkea, työtä ja kanssakäymistä. Sosiaalisessa mediassa moni haluaa antaa itsestään parhaan mahdollisen kuvan ja ensivaikutelman, jonka ensimmäinen merkittävä asia onkin oma profiilikuva.

Parisuhdesovellus Hinge tutki millaiset profiilikuvat saivat eniten tykkäyksiä. Naisten kohdalla eniten tykkäyksiä poiki kuvat, joissa nainen ei katsonut kameraan ja hymyili niin, että hampaat näkyivät. Miesten kohdalla vaikutus oli kuitenkin päinvastainen. Miehet saivat 43 prosenttia todennäköisemmin positiivisen reaktion kuvalle, jossa he hymyilivät niin, että hampaat eivät näkyneet.

Toisin kuin naisten kohdalla, miesten tulee katsoa profiilikuvissa suoraan kameraan. Miehet saivat 102 prosenttia todennäköisemmin kuvalle tykkäyksen kun heidän katseensa oli suoraan eteenpäin. Profiilikuva sai 11 prosenttia todennäköisemmin tykkäyksen muilta myös siinä tapauksessa, että mies seisoi kuvassa yksin.