iPhonen akkukesto raivostuttaa? Näin lataat akun nopeammin täyteen

Digi · Tim Isokivi

Modernien älypuhelinten akut tyhjenevät tunnetusti varsin nopeaa tahtia. Erityisen tunnettu tästä on Applen iPhone. Akun nopeasta tyhjenemisestä pitävät huolen esimerkiksi lukuisat virtaa vievät sovellukset, jotka ovat monissa tapauksissa yhteydessä verkkoon silloinkin kun niitä ei käyttäisi.

Älypuhelimen akun saa kuitenkin ladattua täyteen tavanomaista nopeampaa erilaisten niksien avulla. Business Insider -lehti paljasti taannoin, kuinka iPhonen akun voi saada latautumaan parhaimmillaan jopa viidessä minuutissa:

Liitä iPhonen laturi seinään tietokoneen tai muun laitteen sijaan. Tehokkain Apple-laitteiden laturi on iPadin seinälaturi.

Puhelin kannattaa jättää rauhaan akun latauksen ajaksi. Näytön laittaminen päälle vain hetkeksikin aikaa syö huomattavan määrän virtaa.

Laita iPhonen lentokonetila päälle latauksen ajaksi. Tämä nopeuttaa akun latautumista. Mikäli virtaa haluaa säästää latauksen jälkeen, kannattaa laite jättää alhaisen virran tilaan.

Aseta push-ilmoitukset pois päältä. Ruudulle pomppaavat viestit syövät paljon akkua, joten luonnollisesti virtaa myös riittää enemmän silloin kun niitä ei näytetä.