Mies antoi myrkkykalan pistää itseään – ei olisi kannattanut

Ohhoh! Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pienikokoinen myrkkykala siipisimppu on niin katala vihollinen, että jopa merten suuremmat petokalat väistelevät sitä. Siipisimpun piikkien myrkky ei aina tapa ihmistä, mutta pistos aiheuttaa kuitenkin monenlaisia ikäviä oireita.

Siipisimpun evissä on piikkejä, joiden kautta myrkky leviää. Pistoksen jälkeen ihmiset kokevat hyvin voimakasta kipua, oksentelua ja hengityksen lamaantumista. Nyt The Brave Wilderness -nimistä YouTube-kanavaa ylläpitävä Coyote Peterson halusi kokeilla miten hyvin hän kestää siipisimpun myrkyn.

Kalan piikkien pistäminen ei tuntunut aluksi niin pahalta kuin mies oli olettanut. Hän kuitenkin tiedosti, että myrkyn vaikuttamisessa menee muutama minuutti ennen kuin pahimmat oireet alkavat. Lopulta kipu kävi jo niin tuskalliseksi, että miehen tuli hakeutua kuuman veden äärelle, mikä auttaa pilkkomaan myrkyn proteiineja ja helpottamaan oireita.