Mikä moka! Bombay-ginissä oli vahingossa 77 prosenttia alkoholia – vedettiin myynnistä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sinisestä pullostaan tuttu Bombay Sapphire London Dry Gin on yksi maailman suosituimmista gineistä. Tuotteessa on normaalisti 40 prosenttia alkoholia. Nyt tehtaalta on kuitenkin lähtenyt myyntiin erä, jonka prosenttimäärä on 77.

Osa kanadalaisista saattaa ihmetellä, miksi heidän viime viikonloppunsa on mennyt tavallista tuhdimmassa humalatilassa, vaikka ovat juoneet pelkästään perinteistä ja tuttua Bombay-giniä. Syy voi olla siinä, että osassa alkoholia myyvistä liikkeistä on saanut hyllyilleen giniä, joissa on lähes tuplaten alkoholia tavalliseen alkoholijuomaan verrattuna.

Noin 77-prosenttista giniä on ollut myynnissä ainakin Saskatchewanissa, Quebecissa, Nova Scotiassa ja Newfoundlansissa. Ontarion alkoholin myyntiä valvova virasto on julkaissut aiheesta tiedotteen. Sen mukaan vahvempi erä tullaan vetämään pois markkinoilta – mikäli kanadalaiset eivät ole käyneet jo ostamassa ginihyllyjä tyhjiksi.

Bombay Spirits Company