Kuntosalilla kiroileminen kannattaa – parantaa suoritusta!

Fitness Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Aiemmissa kiroilemiseen liittyvissä tutkimuksissa on osoitettu, että rumia sanoja ilmoille heittelevillä ihmisillä on runsaampi sanavarasto kuin siivommalla kielenkäytöllä varustetuilla kanssaeläjillään. Nyt kiroilemisesta on tieteellisesti todistettu olevan hyötyä esimerkiksi urheilusuorituksissa.

British Psychological Societyn vuotuisessa konferenssissa on julkaistu tutkimustulos, jonka mukaan ääneen kiroileminen parantaa fyysistä suoritusta. Aihealueesta tehtiin kaksi erillistä tutkimusta, ja tulos oli sama. Ihmiset tuottivat suoritukseen enemmän voimaa ja kestävyyttä sadattelemisen avulla.

Kiroilemisen on tiedetty lievittävän kipua, koska kirosanojen avulla pystyy stimuloimaan sympaattista hermostoa. Kiroileminen liittyy ihmisen alkukantaiseen taistele tai juokse -ominaisuuteen. Toisin sanoen kokeile seuraavalla kerralla lisäpainoja kuntosalilla ja anna perkeleen lentää.

@colleen26cf from Crucible CrossFit, gearing up for the Atlantic Regionals!

A post shared by The WOD Life (@thewodlife) on