Mies ei maksanut Mount Everestin kiipeilymaksua – piiloutui luolaan

Ohhoh! · Tim Isokivi

Nepalin hallitus vaatii Mount Everestin kiipeämistä yrittäviltä noin 10.000 euron maksun. Eräs mies yritti taannoin välttyä vaadittavan hinnan maksamiselta piilottelemalla luolassa tuhansien metrien korkeudessa.

Ryan Sean Davy -niminen etelä-afrikkalainen mies oli yrittänyt kiivetä vuoren huipulle yksin. Hän ehti saavuttaa yli kuuden kilometrin korkeudessa sijaitsevan leirin. Davy löydettiin piilottelemassa vuorella sijaitsevasta luolasta.

Nepalin valtion kiipeilyviranomaisten mukaan eteläafrikkalainen mies jäi kiinni, kun hänet havaittiin liikkumassa leirin läheisyydessä. Viranomaiset seurasivat pakoon juossutta miestä hänen piilopaikkanaan toimineeseen luolaan.

Davy pahoitteli Facebookissa tekoaan ja kertoi tulleensa kohdelluksi rikoksensa ansiosta kuin murhaaja. Daily Mail -lehden mukaan miehen passi takavarikoitiin, ja hänet määrättiin maksamaan sakkoja 20.200 euron edestä.

 

This news is probably going to make a lot of people upset with me and I really hope you'll all forgive me. I'm willing…

Publié par Ryan Sean Davy sur lundi 8 mai 2017

When I heard that most of the expeditions on Everest had retreated to base camp because of incoming weather, I made my…

Publié par Ryan Sean Davy sur samedi 6 mai 2017