Nyt tuli vakava varoitus: Valepoliisi pyytää pankkitunnuksia puhelimessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on liikkunut viime aikoina valepoliiseja, jotka ovat soitelleet ihmisille ja yrittäneet saada ihmisiltä näiden pankkitunnuksia. Nyt Kotkan poliisi varoittaa antamasta puhelimessa mitään turvatunnuksia ja muistuttaa, että poliisi ei koskaan pyydä pankkitunnuksia puhelimessa.

Tuoreimmat tapaukset on poliisin mukaan tehty Kotkassa ja Haminassa, joissa Kaakkois-Suomen poliisiksi esittäytynyt mies on pyytänyt henkilöiltä nettipankin käyttäjätunnusta salasanaa ja turva-avaimen avainlukulistaa.

Poliisin tietoon on tällä viikolla tullut useita tapauksia, joita tutkitaan nyt virkavallan anastuksina, petoksena ja petoksen yrityksinä. Ainakin yksi henkilö on antanut tunnukset soittajalle, minkä jälkeen hänen tililtään on nostettu rahaa.