Historiallinen viisuvoitto Portugaliin – voittokappaleen yllätysesiintyjä sulatti sydämet

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen illalla noin kaksisataa miljoonaa televisiokatsojaa seurasi miten Portugali sai kaikkien aikojen ensimmäisen Euroviisujen voittonsa, kun Salvador Sobral sai todellisen äänivyöryn ja nousi ylivoimaiseksi voittajaksi. Tulosten julkaisemisen jälkeen ohjelmassa seurasi yllätys.

Salvador Sobral kutsui nimittäin voittoesitykseensä mukaansa siskonsa Luisa Benny Roystonin, jonka kanssa hän esitti voitokkaan Amar Pelos Dois -kappaleensa, jonka Luisa on kirjoittanut veljelleen.

Sobralin sydän leikattiin Portugalin paikallisten viisukarsintojen ja finaalin välillä. Vakavasta sydänsairaudesta kärsivä Salvador oli kutsunut siskonsa mukaan Euroviisuihin varamieheksi, jos hän itse ei kykenisikään esittämään Portugalin kilpailukappaletta. Järjestelyyn tarvittiin erikoislupa viisuorganisaatiolta.

Varsinaisessa kilpailussa siskon apua ei tarvittu, mutta voiton jälkeen Salvador halusi antaa estradin myös siskolleen. He esittivät vuoden 2017 Euroviisusta upean duettoversion tuhansien viisufanien hurratessa Kiovassa sijaitsevalla areenalla ja noin 200 miljoonan televisiokatsojan seuratessa viisuhurmaa kisakatsomoissa ympäri maailmaa.

Splash
Splash
Splash
Splash
Splash
Splash