Maailman suurin poro matkalla Jounin Kauppaan – vähemmästäkin kahvit rinnuksille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen suosituin kyläkauppa Jounin Kauppa Äkäslompolossa on rakennuttanut jo kuukausien ajan uutta nähtävyyttä, sillä tarkoituksena oli saada kaupan pihaan maailman suurin poro. Nyt pitkä urakka on viimein valmis ja jättimäinen poro on matkalla maanteitse kohti lopullista sijoituspaikkaa.

Poro kiitää parhaillaan rekan lavalla Oulusta kohti Äkäslompoloa, ja kyseessä on todellinen erikoiskuljetus. Vastaantulijat ja muut silminnäkijät ovat vaarassa saada kahvit rinnuksille, kun tietä pitkin kiitää jättimäinen poro.

Kimmo Takaraution valmistama jättikokoinen poro on määrä saada Jounin Kaupan pihamaalle turistien ihmeteltäväksi ja kuvattavaksi huomenna 17. toukokuuta. Ei ole vaikea arvata, että siitä tulee jatkossa yksi alueen kuvatuimmista nähtävyyksistä. Poron tekemiseen on Takaraution mukaan käytetty tuhat kiloa hartsia ”ja siihen lasikuidut päälle”.

Wtf jättiporo 👀 #jouninkauppa @jouninkauppa #Haukipudas #poro

A post shared by Anne (@annukkannen) on

Kaikkea sitä tiellä vastaan tuleekin :p #poro #jouninkauppa #hauskaa #maantie

A post shared by Juha Tervonen (@j.tervonen) on