Maailman kallein! Jerry Garcian sähkökitarasta maksetaan jopa 1 000 000 dollaria

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmankuulujen musiikkilegendojen entisistä soittimista on viime aikoina maksettu jättisummia, riippuen tietenkin kuinka suuresta tähdestä on ollut kyse. Nyt myyntiin on tullut legendaarisen The Grateful Dead -yhtyeen Jerry Garcian sähkökitara, jonka hinnan uskotaan rikkovan miljoona dollaria.

Jerry Garcia soitti tätä kitaraa yhtyeensä kulta-aikoina ja keikkojen lisäksi kitara nähtiin myös useissa kohtauksissa yhtyeestä kertovassa elokuvassa. Kitara tullaan myymään 31. toukokuuta New Yorkissa järjestettävässä huutokaupassa.

Vuonna 2002 samasta kitarasta maksettiin hurjat 790.000 dollaria, joka oli silloin lähes tuplasti edelliseen maailman kalleimpaan kitaraan verrattuna. Nyt New Yorkissa tullaan todennäköisesti rikkomaan jälleen maailman kalleimman kitaran maailmanennätys. Rahat tullaan käyttämään kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen.

Splash
Splash