Yötön yö alkoi Utsjoella – aurinko laskee vasta 27. heinäkuuta 2017

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomi tunnetaan maailmalla muun muassa yöttömästä yöstä, jota saadaan koko maassa nauttia pääasiassa vain juhannuksen liepeillä keskikesällä. Utsjoella tilanne on kuitenkin aivan toinen, sillä tauoton päivänvalo alkoi siellä eilen. Seuraavan kerran aurinko laskee vasta 27. heinäkuuta.

Asiasta kertoi eilen suomalaisille tuttu Yleisradion päämeteorologi Seija Paasonen Twitterissä. Samalla hän totesi, että valoisat yöt siirtyvät parhaillaan hiljalleen kohti etelää. Paasonen kommentoi eilen myös viime viikkojen poikkeuksellisen kylmiä säitä, sillä lumihiutaleet ovat viimein saaneet väistyä sääkartoilta.

– Seuraavan neljän päivän sääkartoilla ei ainoatakaan lumihiutaletta! Etelässä vähän jopa kesää muistuttavia lämpötiloja, Seija Paasonen iloitsi.