Shokkivideo banaaniplantaasilta: ”Tämä särkee sydämemme”

Ohhoh! Ruoka · Stara.fi

Suomalainen kohtaa banaaneja oman keittiönsä lisäksi pääasiassa ruokakaupassa, jonne herkut ovat matkanneet tuhansien kilometrien päästä. Suomessa ja muualla Euroopassa on viime vuosina keskitytty estämään ruoan heittäminen roskiin hyötykäytön sijaan. Nyt tuore video banaaniplantaasilta ihmetyttää verkossa.

ABC Newsin julkaisemalla videolla nähdään miten jopa 40 prosenttia banaaneista menee plantaasilla tuhottavaksi, vain koska banaanit tai banaanitertut ovat väärän kokoisia eivätkä siksi täytä kauppojen tiukkoja kokostandardeja. Harva suomalainen tietää, että kuutta kauppaan saakka päätynyttä banaania kohti jopa neljä banaania on heitetty pois.

– Näin suuren ruokamäärän tuhoaminen särkee sydämemme, toimittaja Craig Reucassel kirjoitti päivityksen yhteyteen selvitettyään miten paljon täysin syömäkelpoisia banaaneja päätyy jätteeksi.