Hipstereiden uusin villitys – lattea juodaan nyt avokadoista

Ruoka Viihdeuutiset · Stara.fi

Hipsterit seuraavat tunnetusti nopeasti mitä erikoisimpia trendejä pyrkiäkseen näyttämään trendien edelläkävijöiltä. Niinpä erikoisuuden tavoittelussa ajoittain tulee lähes naurettavia ylilyöntejä. Yksi niistä on lähinnä aprillipilalta kuulostava avolatte, joka ei ole vielä levinnyt Suomeen saakka.

THE AVOLATTE 🥑 ☕️ Coffee poured into fresh avocado 😬 Would you try it? 🤔Truman Cafe, Albert Park, Melbourne | 🎥 Credit: @3dvisionvideography @trumancafealbertpark #lickyourphone

A post shared by FOOD & TRAVEL DESTINATIONS 😋💦 (@lickyourphone) on

Avolatte on kahvijuoma, joka nautitaan tyhjäksi koverretun avokadon puolikkaasta. Avokadot ovat olleet kovassa nosteessa jo muutamana vuoden ajan huolimatta siitä, että niiden tehoviljely on kaukana ekologisesta valtavan vesitarpeensa vuoksi. Avolattea voidaan kuitenkin pitää joko hyvänä tai huonona ideana näkökannasta riippuen. Idea on hyvä, jos avolatten tarkoitus on kierrättää muussa tapauksessa roskiin meneviä avokadojen kuoria.

Combing two of Melbourne's obsessions – lattes and avo 😂

A post shared by Truman Cafe (@trumancafealbertpark) on

Avolatte nousi laajempaan tietoisuuteen, kun sosiaalisessa mediassa julkaistiin sellaisesta valokuva, joka oli ikuistettu turkkilaisessa kahvilassa. Sen jälkeen samanlainen tuote tuli myyntiin myös Australiassa ja Kreetalla. Sittemmin avolattea on ryhdytty nopeasti tarjoilemaan lukuisissa muissakin maissa, ja alunperin mahdollisena vitsistä esitellystä yhdistelmästä on tullut hipstereiden uusin trendi, josta myös The Independent on jo kirjoittanut.